Csángótúra

A Csángótúra megálmodói, az Alapítvány a Csángóföldi Magyarfalu Településért közhasznú szervezet, mely a határon túli árvák és nehéz sorsú gyermekek életének szebbé tételét tűzte ki célul. A túra szervezésével Csángóföld egy olyan szegletét szeretnék megismertetni a résztvevőkkel, melyet egyébként nem vagy csak filmekben, felvételeken láthat az érdeklődő.

A túra a hosszú évek alatt végzett és megalapozott karitatív tevékenység eredménye, a szervezők alapkoncepciója, hogy közvetlenül juttassanak el adományokat a rászorulóknak. A túra során Erdélyen és Székelyföldön keresztül haladva, elérjük a legkeletibb csángó települést, Magyarfalut (Arini), akikkel előzetesen egyeztetünk arról, hogy igazán mire is van szükségük.

Az árvaházak vezetői rendkívüli módon hálásak a legkisebb segítségért is. A kívánságlistát minden évben frissítjük. Természetesen minden egyéb felajánlást szívesen veszünk és megkeressük a legmegfelelőbb helyet az adománynak.

A Csángótúra nem veszélyes, ismeretlen, úttalan utakon vezet át, nem igényel semmilyen speciális felkészülést vagy kiegészítőt, mégis felér egy igazi kalanddal! A több napos túra alatt a család vagy baráti társaság egy kellemes hosszú hétvégét tölthet együtt. Nem kell napokon át magányosan autózni, mégis pár óra alatt egy számunkra idegen világba csöppenhetünk. A Csángótúra tehát közösségi élmény lehet, javasoljuk családoknak, vagy céges csapatépítő programnak egyaránt.

Csatlakozzon, hogy Ne csak télen legyen Karácsony!