X. Szövetség az Életért tábor

Idén már X. alkalommal került megrendezésre a Szövetség az Életért tábor.

 

A tábor keretei közt egy héten keresztül nyaralhatott közel 600 árva és nehéz sorsú gyermek a csobánkai cserkészparkban. A fiatalok a Kárpát-medence minden szegletéből érkeztek, Felvidékről, Vajdaságból, Erdélyből, Csángóföldről, Kárpátaljáról és természetesen az anyaországból is.

 

A tábort a Remény Kis Emberei Egyesület szervezte a Magyarfalu Alapítvánnyal karöltve. Alapítványunk segítségével tudott idén is 23 magyarfalusi gyerek csatlakozni a táborhoz.

 

A gyerekeket a táboroztatók minden nap különféle programokkal lepték meg. Volt hajózás a Dunán, látogatás a Természettudományi Múzeumban, egy napot eltölthettek a Mogyoródi Aquaparkban is a gyerekek, a Margitszigeten megrendezett akadályversenyről nem is beszélve.  

 

Az idei jubileumi tábor volt, ezért a gyerekek is készültek egy kis meglepetéssel. A tábor ideje alatt megtanultak egy dalt, amelyhez egy közös koreográfiát is párosítottak.

Az elkészült produkciót pénteken előadták a budai várban. Ezzel a pár perces műsorral köszönték meg a gyerekek a támogatást a tanáraiknak, a táborban dolgozóknak, Balázs atyának és nem utolsó sorban a szponzoroknak.

A közösen töltött egy hét minden gyerek és vezető számára nagy élmény volt.  


Ezúton köszönjük mindazoknak, akik segítettek, hogy ez a tábor immár tizedik alkalommal létrejöhessen és ennyi élménnyel gazdagodhattak a gyerekek.


Botzheim Zsanna, a Magyarfalu Alapítvány táboroztatója, a magyarfalusi gyerekek közt.